Hyperion Pharma Consultancy

Nederland

Vlasmeerstraat 90
5261 TC Vught

T: +31 (0) 641221798 
E: info@hyperion-consultancy.nl
W: www.hyperion-consultancy.nl

Nieuwe versie van EU GDP richtlijnen

EMA: Reorganisatie

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft de eerste details van de geplande reorganisatie aangekondigd. Stevig geworteld in de totale mens en dier missie van de gezondheid van het Agentschap, de veranderingen weerspiegelen een hernieuwde focus op drie belangrijke elementen:

  • hoe te komen tot een betere ondersteuning van het wetenschappelijk werk van het EMA commissies,
  • hoe beter de gegevens te delen die het Agentschap bezit en
  • hoe beter aan de behoeften van haar belanghebbenden en partners kan worden voldaan.

Professor Guido Rasi, EMA uitvoerend directeur, zei: "Mijn doel is om de EMA opnieuw vorm te geven EMA klaar te zijn om de toekomstige uitdagingen aan te gaan en geven onze wetenschappelijke comites de juiste ondersteuning, naast de deskundigheid van de nationale instanties, om hen te helpen hoge -kwaliteit te leveren en consistente adviezen. Deze wijzigingen zullen naar verwachting de efficiëntie en effectiviteit van onze activiteiten te verbeteren ... "

Naast de steun aan de comites, de veranderingen erkennen dat de EMA in toenemende mate een centrale data en kennis hub is voor de Europese geneesmiddelen netwerk als geheel. Gegevens die bij het Agentschap zijn zullen steeds meer worden gedeeld met partners en belanghebbenden. De wijzigingen hebben tot doel ook tot een meer samenhangend ondersteuning aan farmaceutische bedrijven tijdens het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen te komen, een nieuwe contactpersoon functie voor de industrie, met inbegrip van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's), en de consolidatie van de interactie met patiënten en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.
De nieuwe organisatiestructuur zal naar verwachting met ingang van begin augustus 2013 ingaan. De volledige structuur zal worden uitgevoerd over een periode van ongeveer 18 maanden.

Bron:
EMA: News and Events

Hyperion Pharma Consultancy uses cookies to analyze the use of the website. For example, through such statistics, it is examined how often you visit the website of Hyperion Pharma Consultancy. These cookies could also be placed by third parties. By accepting this announcement or continuing to use this site, you agree to this. More information